Coronahulp voor burgerinitiatieven

Allereerst hopen we dat jullie allemaal gezond zijn en gezond blijven in deze bijzondere tijden van het corona-virus. We beseffen dat vrijwel al jullie activiteiten vanuit de buurthuizen, ontmoetingsplekken en andere locaties stil zijn komen te staan. Verschillende organisaties, zoals de KNHM, LSA en de MAEX hebben informatie op hun website staan, hoe om te gaan met het corona-virus. Wellicht hebben jullie deze informatie middels andere kanalen al ontvangen, maar graag willen we jullie hierop attenderen, zodat we ook na deze tijden op volle kracht verder kunnen gaan met al onze prachtige activiteiten.
Hieronder een verwijzing naar de verschillende websites:
– Wat te doen in tijden van corona crisis? KNHM
– Coronahulp Landelijk Samenwerkingsverband Actieve Bewoners, aantal tips om ook in deze tijden naar elkaar om te zien.
Verder is de MAEX aan het achterhalen wat voor hulp initiatieven nodig hebben, met name ook in financiële zin middels een noodfonds. Actieve bewoners in het hele land zijn op zoek naar manieren om in deze tijd en ook daarna het verschil te blijven maken in de wijk. De MAEX, heeft een korte enquête opgezet om te achterhalen of en wat voor hulp initiatieven nodig hebben.
Van sommige organisaties horen we bijvoorbeeld dat er weinig of geen inkomsten meer zijn, maar de vaste kosten gewoon doorlopen. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken of er een noodfonds voor bewonersinitiatieven opgezet kan worden. Om een goed beeld te krijgen van wat er nodig is, vragen we jullie deze enquête in te vullen en/of door te sturen. Ook goed om wat beter inzicht te krijgen in je eigen initiatief.
Is er verder de behoefte om te praten met iemand vanuit de Twentse Noabers, schroom niet en neem contact met ons op.
Met vriendelijke groet,
Tim Jongman
06 52 38 69 88

Voor nu blijf gezond en laten we ook in deze tijden naar elkaar blijven omzien!

Geplaatst in Nieuws.