Oproep Twentse Noabers Coöperatief

Onderstaande oproep is onder andere verzonden aan overheden, woningcoöperaties, verhuurders en de media.

Help ook financieel de burgerinitiatieven in Twente!

Als coöperatie van burgerinitiatieven vragen wij (Twentse Noabers) graag jullie aandacht om in deze tijden ook serieus te kijken naar financiële ondersteuning van burgerinitiatieven in Twente. Twente kent veel burgerinitiatieven. Burgers die in collectief verband actief zijn om de wijk of dorp een stuk leefbaarder te maken. Twente kent vele duizenden vrijwilligers die zich dagelijks inzetten om noaberschap in deze regio een extra dimensie te geven door naar elkaar om te zien.

Ook deze burgerinitiatieven worden hard geraakt door de corona-crisis en vrijwel alle activiteiten vinden geen doorgang. Dit heeft voor deze burgerinitiatieven ook financiële consequenties. Huren voor de accommodaties moeten betaald worden, en soms zijn er betaalde krachten in dienst, dit terwijl inkomstenbronnen zoals verhuur van ruimtes volledig zijn weggevallen. Zie het als de cafés en restaurants op dit moment.

Burgerinitiatieven hebben veelal geen diepe zakken en moeten financieel vaak roeien met de riemen die ze hebben. Wij als Twentse Noabers vragen dan ook verhuurders van accommodaties, zoals gemeenten en woningcorporaties om coulant om te gaan met betrekking tot het betalen van de huur van hun accommodaties en burgerinitiatieven hierin ook actief tegemoet te komen. Dit zodat we na de corona-crisis weer met volle kracht aan de slag kunnen gaan en al deze burgerinitiatieven weer kunnen doen waar ze goed in zijn, omzien naar elkaar en Twente weer een stuk leefbaarder maken!

Twentse Noabers Coöperatief U.A.

Willem Joosten
Voorzitter Twentse Noabers Coöperatief

Geplaatst in Nieuws.