Samen aan de slag op 27 september!

Samen aan de slag! Bestaande agenda’s en samenwerkingsverbanden in Twente vormen de basis voor het regioplan. Op woensdag 27 september 2023 organiseren Twentse Koers en Twente Beter een interactieve bijeenkomst waarin we jou meenemen in het proces en de inhoud van het regioplan. Tijdens dit moment is er ruimte om je aandachtspunten voor het regioplan mee te geven en om vragen te stellen. We vinden het fijn als je erbij bent, want alleen samen kunnen we de zorg en ondersteuning in Twente beschikbaar, toegankelijk en betaalbaar houden.

Hieronder kun je de uitnodiging lezen en aanmelden kan via de link.

SAVE THE DATE: 27 SEPTEMBER 2023

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de uitwerking van de landelijke akkoorden, zoals het Integraal Zorgakkoord (IZA), Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) en het akkoord Wonen, Ondersteuning en Zorg voor ouderen (WOZO). Deze akkoorden onderstrepen het belang en noodzaak van samenwerking tussen (zorg)organisaties vanuit verschillende domeinen bij het vormgeven van passende zorg en ondersteuning. We hebben via het regiobeeld in kaart gebracht wat de uitdagingen zijn in de regio. Deze uitdagingen worden de komende maanden verwerkt in het regioplan voor Twente. We hebben jou daarbij nodig, want het regioplan Twente is van en voor iedereen!

Samen aan de slag!

Bestaande agenda’s en samenwerkingsverbanden in Twente vormen de basis voor het regioplan. Op woensdag 27 september 2023 organiseren Twentse Koers en Twente Beter een interactieve bijeenkomst waarin we jou meenemen in het proces en de inhoud van het regioplan. Tijdens dit moment is er ruimte om je aandachtspunten voor het regioplan mee te geven en om vragen te stellen. We vinden het fijn als je erbij bent, want alleen samen kunnen we de zorg en ondersteuning in Twente beschikbaar, toegankelijk en betaalbaar houden.

Acute zorg

We werken naast het regioplan ook aan het zogenoemde ROAZ-plan. De afkorting staat voor Regionaal Overleg Acute Zorgketen. Het verschil tussen de twee plannen is dat het ROAZ-plan specifiek gaat over de acute zorg. Bovendien gaat het ROAZ-plan niet alleen over Twente, maar ook over de Oost-Achterhoek. In het ROAZ-plan spreken regionale (zorg)partijen af hoe ze samen de belangrijkste uitdagingen in de acute zorg gaan aanpakken. Tijdens de bijeenkomst vertelt Acute Zorg Euregio je hier meer over.

Save the date!

Houd de middag van 27 september vrij in je agenda! Iedereen is welkom, dus stuur deze uitnodiging vooral verder door! Informatie over het definitieve programma en de locatie volgt begin september. Je kunt je al wel aanmelden via deze link.

Heb je vooraf al vragen? Neem dan contact op via info@twentsekoers.nl

Geplaatst in Nieuws.